Forum www.wojnacja.fora.pl Strona Główna  
 FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy •  Galerie   •  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Zaloguj
 Krasnoludzkie Rody - pytania Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
Dragon_Warrior
Imperator
Imperator


Dołączył: 17 Lut 2011
Posty: 1338 Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Śro 12:27, 08 Maj 2013 Powrót do góry

ale tu chodzi o to żeby i inni nie musieli się w przyszłości zastanawiać Wink


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Mjolnir
11. Knecht


Dołączył: 30 Kwi 2013
Posty: 250 Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Śro 15:09, 08 Maj 2013 Powrót do góry

Oczywiście, ja ty lko podaję jak rozwiać podobne wątpliwości pisząc krócej.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Dragon_Warrior
Imperator
Imperator


Dołączył: 17 Lut 2011
Posty: 1338 Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Śro 15:11, 08 Maj 2013 Powrót do góry

ale to nadal dwie linijki będą biorąc pod uwagę fakt że trzeba zaznaczyć anulowanie bonusu w przypadku ruchu i kwestię przenoszenia modyfikatora między turami.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Mjolnir
11. Knecht


Dołączył: 30 Kwi 2013
Posty: 250 Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Śro 15:47, 08 Maj 2013 Powrót do góry

OK Smile


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Voldemos
8. Zwiadowca


Dołączył: 09 Cze 2013
Posty: 128 Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 10:43, 09 Cze 2013 Powrót do góry

mam pytanie czy jak gottri zostanie zabity ugryzieniem ambominacji to czy daje bonus pośmiertny czy ten za życia czy może oba naraz?


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Dragon_Warrior
Imperator
Imperator


Dołączył: 17 Lut 2011
Posty: 1338 Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 10:54, 09 Cze 2013 Powrót do góry

Voldemos napisał:
mam pytanie czy jak gottri zostanie zabity ugryzieniem ambominacji to czy daje bonus pośmiertny czy ten za życia czy może oba naraz?

pośmiertny


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Voldemos
8. Zwiadowca


Dołączył: 09 Cze 2013
Posty: 128 Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pon 19:11, 17 Cze 2013 Powrót do góry

mam pytanie czy jak kunkka odepchnie strażnika ze śnieżnych to czy on traci oparcie (+2 pancerz) i czy jak go ktoś powali czy jest ten sam efekt?


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Dragon_Warrior
Imperator
Imperator


Dołączył: 17 Lut 2011
Posty: 1338 Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pon 20:52, 17 Cze 2013 Powrót do góry

Po odepchnięciu traci - za to samo powalenie go formalnie nie porusza choć i tak bonus się znosi z karą z powalenia.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Voldemos
8. Zwiadowca


Dołączył: 09 Cze 2013
Posty: 128 Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Śro 21:08, 26 Cze 2013 Powrót do góry

mam pytanie czy rozbrojenie u baldura nie jest trochę za potężne. przy obronie 13 to miażdży. myślę że albo ta rana w siłę powinna być do kolejnej aktywacji lub powinno się trochę obniżyć obronę lub usunąć zasadę.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Dragon_Warrior
Imperator
Imperator


Dołączył: 17 Lut 2011
Posty: 1338 Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Śro 21:19, 26 Cze 2013 Powrót do góry

Zwykle modele nawet z jedną raną w Siłę wciąż są sporym zagrożeniem dla Balduda - przy nim większym problemem jest to, że danie miotanego toporka Berserkerowi daje drugi model miotający dwa razy na turę.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Voldemos
8. Zwiadowca


Dołączył: 09 Cze 2013
Posty: 128 Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Śro 21:32, 26 Cze 2013 Powrót do góry

tak czy inaczej myślę że powinna ta rana być na 1 aktywację


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Dragon_Warrior
Imperator
Imperator


Dołączył: 17 Lut 2011
Posty: 1338 Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Śro 22:16, 26 Cze 2013 Powrót do góry

Pomyślimy - póki co Wojownicy i Berserki mają priorytet. Do tego będziemy też kombinować nad minimalnym urozmaiceniem podstawowego starcia "wyżynkowego", żeby nieco wymusić na nim pewien minimalny poziom dynamiki - co też może utrudnić grę najwolniejszym frakcjom.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Mjolnir
11. Knecht


Dołączył: 30 Kwi 2013
Posty: 250 Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Wto 16:06, 03 Wrz 2013 Powrót do góry

Czy runa śmierci, od strażników run działa w połączeniu z toporkiem baldura?


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Dragon_Warrior
Imperator
Imperator


Dołączył: 17 Lut 2011
Posty: 1338 Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Wto 18:59, 03 Wrz 2013 Powrót do góry

znaczy z bronią runiczną ?
- w tej chwili tak.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Xpil1512
2. Milicjant


Dołączył: 29 Maj 2013
Posty: 16 Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pon 16:38, 04 Lis 2013 Powrót do góry

Mam pytanie co do Gottriego i jego pasywek. Pisze że działają one na wszystkie jednostki krasnoludów. Czy więc działają także na Mroczne Krasnale. W końcu to krasnale tylko spaczone.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:      
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu


 Skocz do:   



Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001/3 phpBB Group :: FI Theme :: Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)