Forum www.wojnacja.fora.pl Strona Główna  
 FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy •  Galerie   •  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Zaloguj
 Medytacja Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
softiron
4. Łotrzyk


Dołączył: 06 Mar 2012
Posty: 33 Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pią 16:24, 20 Lip 2012 Powrót do góry

Czy można "przeciągnąć" medytację lub bonus z niej wynikający na następną aktywację danej jednostki pod warunkiem że pomiędzy medytowaniem a wykorzystaniem Mocy nie zrobi nic innego?


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Dragon_Warrior
Imperator
Imperator


Dołączył: 17 Lut 2011
Posty: 1335 Przeczytał: 4 tematy

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pią 22:55, 20 Lip 2012 Powrót do góry

Nie licząc Córek Nemezis to medytacja zawsze kończy się wraz z aktywacją. W chwili kiedy sprowadza się to do wyboru między jednym czarem na 2/3+ a dwoma próbami na 4/5+ to przeciągnięcie medytacja na kolejną turę dawałoby naprawdę sporą przewagę. Stąd właśnie stosunkowo słaba medytacja u Vrondi.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Mjolnir
11. Knecht


Dołączył: 30 Kwi 2013
Posty: 250 Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Czw 11:40, 02 Maj 2013 Powrót do góry

Czy mówiący do drzew , albo Iktomi mogą rzucić dwa czary przez darmową medytację dzikich elfów?


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Dragon_Warrior
Imperator
Imperator


Dołączył: 17 Lut 2011
Posty: 1335 Przeczytał: 4 tematy

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Czw 12:56, 02 Maj 2013 Powrót do góry

kiedyś już ktoś o to pytał i nawet liczyliśmy procentowo jak to wygląda, żeby się upewnić czy to nie będzie powergamerskie.

Z tego co pamiętam to wychodziło na to, że spokojnie możesz medytować dwa razy za jeden ale szansa na wbicie sobie rany wcale nie będzie przez to mniejsza. Tak więc póki nie dodamy jakiś czarów z trudnością 10+ to najbezpieczniej i tak medytować od razu za 2 czy 3 - przynajmniej z tego co pamiętam z wyliczeń sprzed roku.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Mjolnir
11. Knecht


Dołączył: 30 Kwi 2013
Posty: 250 Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Czw 16:08, 02 Maj 2013 Powrót do góry

Chodziło mi raczej o to, że dzikie elfy ( chyba ) mogą rzucić -jako jedyna nacja - dwa czary na aktywację .


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Dragon_Warrior
Imperator
Imperator


Dołączył: 17 Lut 2011
Posty: 1335 Przeczytał: 4 tematy

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Czw 17:34, 02 Maj 2013 Powrót do góry

Bez medytacji sporo frakcji rzuca po dwa, czasem trzy czary - po medytacji tez parę jednostek by się znalazło. Tyle tylko, że Dzikusy i Helheim płacą za "darmową" medytację czym innym.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:      
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu


 Skocz do:   



Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001/3 phpBB Group :: FI Theme :: Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)